صادرات به ارمنستان
کانال تخصصی زعفران زرشک صادراتی قاینات
ایران و پاکستان حجم بالایی از کالاها را برای صادرات به ارمنستان ارسال می نمایند. برخی از کشورها تعرفه های سنگینی برای میوه ها وضع کرده اند،از جمله آن می توان به ایران و ترکیه اشاره نمود. ایران یکی از صادرکنندگان اصلی گوجه فرنگی، پیاز و هویج به ارمنستان می باشد. سالانه صادرات پیاز از ایران به ارمنستان حدود ۳۰۰ تن برآورد شده است.دومین صادرکننده بزرگ میوه بعد از کشور ایران به ارمنستان کشور گرجستان می باشد. در سال گذشته بیش از ۱۰۰ تن نارنگی از پاکستان به ارمنستان صادر شده است. در زمینه گل و گیاه ، صادرات به روسیه و نیز ارمنستان از طریق ایران انجام می شود. صادرات طیور و فرآورده های آن آزاد است و ممنوعیتی وجود ندارد. صادرات جوجه شترمرغ برای اولین بار از دامغان به کشور ارمنستان انجام گرفت. صادرات دام ممنوع می باشد و دام به صورت رسمی از ایران خارج نمی شود،اما طیور به صورت جوجه یک روزه و گوشتی، تخم طیور، گوشت و سایر فرآورده های طیور به کشورها ممنوعیتی ندارد و می توان آنها را صادر کرد. جوجه شترمرغ های ارسالی باید واکسیناسیون و تغذیه مناسب داشته باشند و باید اخذ مجوزهای لازم را از وزارت صنعت و معدن و تجارت و بهداشت و نیز گمرک بگیرند. پیش بینی می شود در سال ۹۵ از استان کهگیلویه و بویراحمد، صادرات دو میلیون گل شاخه بریده به روسیه و ارمنستان انجام شود.
تجارت در ارمنستان
قرارهای کاری و کلا انجام کار در ارمنستان به صورت رسمی انجام میگیرد؛ لذا تعیین کردن زمان ملاقات و پوشیدن لباس های رسمی ضروری است.
در طی سالهای اخیر حجم مبادلات تجاری ایران و ارمنستان حدود ۳۲۰ میلیون دلار بوده، اما با توجه به شرایط مساعد دو کشور باید مبادلات را افزایش داد. زمینههای بسیاری برای توسعه و صادرات به ارمنستان وجود دارد، تا کنون بخشی از آن انجام شده و بخش دیگر آن، نیازمند توجه و رفع موانع است. خوشبختانه روابط تجاری دو کشور، روند رو به رشدی داشته، به طوری که تجار وبازرگانان ایرانی با ارمنستان در سطح بالایی همکاری می نمایند، اما برخی مشکلات وجود دارد و باید به آنها رسیدگی شود. تعرفههای ایجاد شده برای دو کشور باعث تسهیل رفت و آمد آزادانه تجارشده و توسعه روابط بازرگانی دو طرف را سبب می شود. مذاکراتی دربخش خصوصی بین دو کشور صورت گرفته و به تحقق توافقهایی بین دولتها کمک شایانی می نماید. زمینههای متنوعی برای توسعه روابط تجاری ایران و ارمنستان وجود دارد، به نحوی که در ایران فعالانی از بخشهای مختلف اقتصادی مانند نفت و پتروشیمی، کشاورزی و مواد غذایی خشکبار و غیره حضور دارند. از کالاهای صادراتی به ارمنستان از سوی ایران می توان به سنگ معدن، نفت و فرآوردههای نفتی، قیر، موم، پلاستیک و محصولات پلاستیکی، مواد شیمیایی غیرآلی، ایزوتوپهای رادیو اکتیو، کود شیمیایی، نمک، گوگرد، خاک و سنگ، مصالح ساختمانی، سنگ آهک و سیمان اشاره نمود.
کالاهای صادراتی اصلی:
الماس، ماشین آلات، محصولات فلزی و مواد غذایی
کالاهای وارداتی اصلی:
گاز طبیعی، نفت، محصولات توتون و تنباکو، مواد غذایی و الماس
شرکای تجاری اصلی:
روسیه، بلژیک، هلند، ایران
کالاهای صادراتی ممنوعه:
مواد حاوی اسرار دولتی، حیوانات زنده و گیاهان، الکل بدون برچسب و اشیای با ارزش تاریخی، فرهنگی و باستانشناسی.
کالاهای وارداتی ممنوعه:
حیوانات زنده و گیاهان و اشیای ارزشمند تاریخی، فرهنگی و باستانشناسی.
معافیت های گمرکی در صادرات به ارمنستان
در مواردی کالاهای صادراتی به ارمنستان از هزینه های گمرکی معاف می شوند و این کالاها، کالاهایی هستند که برای امور بشر دوستانه و خیریه در حوزه مالیاتی جمهوری ارمنستان صادر می شوند. اشخاص حقیقی، بجز اشخاص حقوقی کالاهای به همراه داشته را به نحوی که قانون تعیین کرده می توانند از مرز گمرکی ارمنستان عبور دهند. اشخاص حقیقی کالاهای وارداتیشان، از مقدار تعیین شده در بند ماده ۱۶ قانون جمهوری ارمنستان، برای عوارض گمرکی نباید بیشتر باشد. وسایلی که از ارزش فرهنگی برخوردارند طبق قانون مصوب موقتی از مرز کشور خارج و یا وارد شده باشند، همچنین خودروهای حمل ونقل بین المللی، برای عبور انتقالات استفاده شده باشند، از معافیت های هزینه های گمرکی در صادرات به ارمنستان برخوردار می شوند. بهتر است اشیاء باارزش در هنگام ورود اعلام شود.
کالاهای زیر میتواند توسط مسافران بالای ۱۸ سال بدون تعرفه گمرکی به ارمنستان وارد شود:
کالاهای تا ارزش ۱۵۰۰۰۰ درام (حدود ۳۰۷ دلار آمریکا) و با وزن کمتر از ۵۰ کیلوگرم که جهت استفاده شخصی وارد میشوند.
کانال تخصصی زعفران زرشک صادراتی قاینات
شرکت تعاونی کشاورزی عاقله قهستان
ثبت ۱۳۵۰
@saffronaghele
www.saffronaghele.com
+۹۸۹۱۵۳۶۲۸۹۵۶
@saffronaghele
سلام ممنو نم