آموزش زعفران

زعفران ارگانیک چیست

زعفران ارگانیک
5/5 - (1 امتیاز)

محصول ارگانیک با تکیه بر مدیریت اکوسیستم، حفظ سلامت آب، خاک، گیاه و انسان بدون استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی تولید می گردد. تمام فرآیند تولید، فرآوری، بسته بندی، نگهداری، حمل و نقل، شرایط کاری، شرایط اجتماعی، عرضه و برچسب گذاری این محصولات تحت کنترل و پایش یک نظام گواهی و استاندارد معتبر ارگانیک می باشد.

اگر خرید زعفران برای شما چالش است و نمیدانید از کدام منبع معتبر خرید زعفران اصل را انجام دهید، ما به شما زعفران عاقله را پیشنهاد میکنیم. یکی از مزیت های خرید از زعفران عاقله این است که میتوانید محصول را بخرید و هزینه آن را درب منزل پرداخت کنید. همینطور اگر به هر دلیلی از محصول راضی نبودید، بعد از اینکه محصول به دستتان رسید تا ۴۸ ساعت بعد می‌توانید آن را مرجوع کنید. برای دیدن قیمت روزانه و آپدیت شده زعفران نیز میتوانید به صفحه قیمت زعفران سایت عاقله مراجعه کنید.

می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقالات مهم‌ترین شرایط کاشت زعفران و زعفران گلخانه ای و نکات آن را مطالعه کنید.

زعفران ارگانیک چیست؟

زعفران ارگانیک در راستای توسعه پایدار کشاورزی بوده و به مجموعه‌ای از عملیات گفته می‌شود که با هدف کاهش مصرف نهاده‌های غیر طبیعی به اجرا در می‌آید و در آن مصرف کود و سموم شیمیائی، مواد نگهدارنده سنتز شده، داروهای شیمیایی، ارگانیسم‌های تولید شده به روش مهندسی ژنتیک و پساب‌ها کنار گذاشته می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که روند استقبال جهانی از زعفران ارگانیک امید بخش می‌باشد که از جمله دلایل آن می‌توان به افزایش نگرانی‌ها در مورد آلودگی منابع پایه، سلامت غذا، انسان و حیوانات و نیز توجه بیش‌تر به ارزش‌های طبیعت و مناظر طبیعی اشاره کرد.

گرچه در مزارع ارگانیک عملکرد محصول معمولا ۱۰ تا ۳۰ درصد کمتر از مزارع غیر ارگانیک است اما در صورت برنامه ریزی اصولی، میزان عملکرد، تولید و درآمد مزارع ارگانیک می‌تواند بیشتر از مزارع غیر ارگانیک باشد. علاوه بر این، در کشورهای توسعه یافته عواملی مانند آمادگی مصرف کنندگان برای خرید به قیمت بالاتر، پرداخت یارانه از سوی دولت و گسترش اکوتوریسم موجبات افزایش درآمد کشاورزی ارگانیک را فراهم می‌سازد. بررسی‌ها در کشورهای توسعه یافته نشان داده است که مصرف کنندگان حاضرند محصولات ارگانیک را به بهای ده تا چهل درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک بخرند. امروزه تعداد زیادی از فروشگاه‌های زنجیره ای محصولات ارگانیک عرضه می‌کنند و بازار این محصولات رو به رونق بوده و تقاضای بالقوه بیش از عرضه است. انتظار می‌رود رشد تقاضا در آینده ادامه یابد و بنابراین کمبود عرضه زعفران ارگانیک این فرصت را برای کشورهای در حال توسعه به وجود می‌آورد که وارد بازار شوند و سهمی از آن را به خود اختصاص دهند.

 علاوه بر مزایای زیست محیطی و اقتصادی مذکور، زعفران ارگانیک از لحاظ اجتماعی نیز منافع زیادی به همراه دارد و با تکیه بیشتر به نیروی کار، فرصت‌های شغلی را افزایش می‌دهد. همچنین کشاورزی ارگانیک شیوه‌ها و غذاهای سنتی را احیا می‌کند و در تقویت انسجام اجتماعی نقش موثری دارد.

در استراتژی انقلاب سبز نیز با هدف تامین مواد غذایی جمعیت رو به رشد جامعه جهانی (به علت بالا رفتن امید به زندگی در اثر بهبود و پیشرفت ارائه خدمات بهداشتی و دسترسی به مواد غذایی با تنوع و کیفیت بهتر در کشورهای توسعه یافته و اکثر کشورهای درحال توسعه) بر اهداف کوتاه مدت و حداکثر عملکرد متکی است. در کشاورزی تجاری با استفاده بی‌رویه و نامتعادل از کودها و سموم که تخریب خاک و از بین رفتن موجودات خاکزی را در پی داشت، توان تولید و حاصلخیزی خاک کاهش یافت و نتیجه این روش کشاورزی، پایین آمدن کیفیت محصولات بود.

فواید زعفران ارگانیک چیست؟

۱- در کشاورزی ارگانیک، آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی، آلوده نمی گردد.

۲- در کشاورزی ارگانیک تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ می گردد. فرسایش خاک نیز تا ۵۰ درصد کاهش می یابد.

۳- تنوع زیستی در زمین های زراعی ارگانیک ۵۷ درصد بیشتر است. 

۴- قرار نگرفتن کشاورزان در معرض سموم و آلاینده های شیمیایی.

فواید مصرف زعفران ارگانیک چیست؟

۱-ارزش غذایی بالاتر

میزان ویتامین C، کلسیم، منیزیم، آهن و فسفر در مواد غذایی ارگانیک بیشتر است.

۲- آنتی اکسیدان بیشتر

در مواد غذایی ارگانیک آنتی اکسیدان PHENOLICبیشتر یافت می گردد (۵۰ درصد بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). چرا که آفت کش های مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش داده اما کودهای حیوانی و آلی به کار رفته در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش می دهد.

۳- فاقد مواد سمی

 محصولات ارگانیک سالم تر بوده و به بقایای آفت کش ها آلوده نمی باشند. همچنین این محصولات فاقد افزودنی های غذایی بوده و طبعا سالمتر می باشند.

۴- خوشمزه و خوش طعم‌تر

یکی از دلایل آن این است که محصولات ارگانیک پس از برداشت در مدت زمان کمتری به دست مصرف کننده رسیده و تازه تر می باشند و همچنین در محصولات تهیه شده به روش تجاری، با فرآوری ها و دستکاری هایی که بر روی آنها صورت می گیرد تنها به ظاهر، رنگ، بالا بردن ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن آنها در برابر صدمات ناشی از حمل و انبار داری توجه می شود و نه کیفیت و ارزش تغذیه ای آن.

۵- استاندارد و کیفیت

تولید کنندگان محصولات ارگانیک از استانداردها و دستورالعمل های بسیار سخت گیرانه ای تبعیت می کنند که احتمال آلوده شدن اینگونه محصولات به مواد شیمایی و سمی به حداقل ممکن می رسد.

صادرات زعفران به دبی

کشاورزی ارگانیک

کشاورزان و تولید کنندگان محصولات ارگانیک چگونه می‌توانند محصولات خود را بارور کرده و با آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز مبارزه کنند؟

مواد ارگانیک باعث حفظ بافت و ساختار خاک گردیده و ظرفیت نگهداری آب را بالا می برند. کشاورزان ارگانیک مواد ارگانیک خاک را با استفاده از گیاهان پوششی، کمپوست، اصلاح کننده‌های بیولوژیکی خاک و تولید گیاهان مقاوم به آفات و بیماری‌ها بالا می‌برند. تاکید کشاورزی ارگانیک بر تغذیه خوب گیاهان برای جلوگیری از شیوع آفات و بیماری‌ها است، با استفاده از گیاهان پوششی و تناوب کشت میزان ارتباطات اکولوژیکی در گیاه بالا می‌رود. کنترل علف‌های هرز با استفاده از گیاهان پوششی، آیش، چیدن دستی علف‌های هرز، استفاده از ابزار آلات مکانیکی و سوزاندن علف های هرز انجام می‌گیرد.
کشاورزان ارگانیک بر استفاده از جمعیت‌های حشرات مفید جهت مبارزه بیولوژیکی، ارگانیسم‌های خاک و پرندگان جهت کنترل حشرات تکیه دارند.

ده علت برای رفتن به سمت کشاورزی و زعفران ارگانیک چیست؟

۱-محصولات ارگانیک استانداردهای بیشتری دارند:

گواهینامه‌های محصولات ارگانیک، به عنوان بیمه‌هایی است که در تولید این محصولات از مواد شیمیایی و سمی استفاده نشده است.

۲-طعم غذاهای ارگانیک بهتر است:

گیاهان تولید شده به روش ارگانیک سالم‌تر بوده و به عنوان غذاهای خوشمزه‌تر برای تغذیه انسان و حیوانات بکار می‌رود.

۳-محصولات ارگانیک خطر بیماری‌ها را کم می‌کنند:

خیلی از مراکز حفاظت محیط زیست در یافته‌اند که مواد شیمیایی موجود در آفت کش‌ها دارای اثرات سرطان زایی و بیماری زایی هستند. کشاورزی ارگانیک یکی از راه‌های کاهش مصرف سموم شیمیایی و کم کردن ورود این مواد به منابع آب، زمین و هوا است.

۴-کشاورزی ارگانیک به منابع آبی احترام می گذارد:

برای حذف مواد شیمیایی آلوده کننده و دفع نیتروژن در آب باید به منابع آبی و خاکی احترام گذاشت و آنها را درست مصرف کرد. در کشاورزی ارگانیک این موارد به درستی رعایت می‌شود.

۵-کشاورزی ارگانیک باعث ایجاد خاک سالم می‌گردد:

خاک یکی از منابع اصلی زنجیره غذایی است و یکی از اصول کشاورزی ارگانیک ایجاد خاک سالم است.

۶-کشاورزی ارگانیک الگو برداری از طبیعت است:

کشاورزی ارگانیک برای اکوسیستم متعادل ارزش قائل است. طبیعت زنده نیز شامل تناوب کشت در محصولات علوفه‌ای و استفاده از گیاهان پوششی و بقیه مناطق طبیعی است.

۷-کشاورزان ارگانیک هدایت کننده تحقیقات تازه هستند:

تولیدکنندگان ارگانیک به عنوان پیشرو در تحقیق عدم استفاده از آفت کش‌ها و اثرات مضر بر محیط زیست هستند.

۸-تولیدکنندگان ارگانیک در جهت تنوع زیستی تلاش می کنند:

از دست دادن تعداد زیادی از گونه‌ها (تنوع زیستی) یکی از نگرانی‌های دانشمندان محیط زیست است. به همین دلیل خیلی از کشاورزان ارگانیک در صدد هستند تا گونه‌های معمولی و بومی را حفظ کنند.

۹-کشاورزی ارگانیک به حفظ صحیح جوامع روستایی کمک می‌کند:

کشاورزی ارگانیک به دلیل سطوح کم آن برای جوامع روستایی مفید است و به افزایش درآمد آن‌ها منجر می‌گردد.

۱۰-تنوع غذاهای ارگانیک

به هر حال بعضی از غذاهای ارگانیک به عنوان جایگزین قابل استفاده است و محصولات کشاورزی غیر غذایی (صنعتی) نیز در حال تبدیل شدن به تولید ارگانیک هستند مانند تولید پنبه ارگانیک و در نهایت تولید لباس‌های ارگانیک که این امر تنوع غذاهای ارگانیک را بیش‌تر می‌کند.

سخن پایانی

همانطور که گفته شد غذاهای ارگانیک سالم‌تر و خوشمزه تر هستند و زعفران ارگانیک نیز از این قاعده مستثنا نیست. علاوه بر آن کشاورزی ارگانیک باعث سلامت بیشتر خاک و درآمد بهتر برای کشاورزان نیز می‌گردد.

author-avatar

درباره سعیده عباس زاده

من سعیده عباس زاده هستم. مقاله‌هایی که در این سایت می‌خوانید توسط من نوشته شده‌اند. اگر سوال یا نظری داشتید زیر مقاله بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *