آیا می دانید برای افزایش عملکرد و مقابله با خشکسالی در مورد محصول ارزشمند زعفران چه باید کرد؟
۱-با توجه به محدودیت آب سطح کشت را توسعه ندهید بلکه عملکرد در واحد سطح رابالا ببرید.
۲-مصرف کودهای شیمیایی را محدود وحتی المقدور ازکود حیوانی استفاده کنید.اگرتهیه کود حیوانی همیشه میسر نیست، یکبار در سال اول در شروع کشت و یکبار در سال سوم از کود حیوانی استفاده کنید و دو سال میانی از ۱۰۰ کیلو گرم کود اوره استفاده کنید.به یاد داشته باشید مصرف بیشتر از۱۰۰ کیلوگرم در هکتار کود ازته(مثل اوره) باعث کاهش گل آوری و افزایش بچه زایی می شود.
۳- زمان کاشت را از مرداد و شهریور به خرداد انتقال دهید.فاصله کندن پیاز از مزرعه قبلی وانتقال به مزرعه جدید را کوتاه نمایید.
۴- ازکشت پیازهای ریز دوری بجویید و پیازهای بالای ۸ گرم را بکارید.
۵- پیازها را با محلول های کنه کش و قارچ کش با نظر کارشناسان گیاهپزشکی ضدعفونی کنید.
۶- کشت چاله ای را کنار گذاشته و کشت تسبیحی را انتخاب کنید.از کاشت چند پیاز کوچک و بزرگ در یک چاله دست برداشته و به کشت تسبیحی(تک تک)که در آن پیازها به فاصله ۵-۷ سانتیمتر از یکدیگرو فاصله ردیف ها ۲۵ سانتیمتر عمق کاشت ۲۰-۲۵ سانتیمتر می باشد، روی آورید.
۷- بهترین زمان آبیاری در مناطق سردسیردهه اول مهرماه ودر مناطق گرمسیراواخر مهرماه می باشد و معمولا مزارع زعفران ۵ بار در سال آبیاری می شوند.
۸- اگر پیازها با کنه کش ضدعفونی شوند و عمیق تر کشت شوند و ۴ سال در زمین نگهداری شوند، یک آبیاری در نیمه دوم مرداد ماه باعث افزایش ۴۰% محصول می شود.
۹- بهترین زمان مصرف کودها فقط یکبار و قبل از زاج آب می باشد.
۱۰- در پایان بهمن ماه ازیکبار محلول پاشی توسط یکی از کودهای کامل غافل نشوید.
۱۱- درزمین های کوچک ، از آبیاری کرتی و عملیات دستی برای سله شکنی و وجین استفاده کنید.
۱۲- تولید زعفران ارگانیک را که در آن مصرف سموم علف کش و کودهای شیمیایی ممنوع است، از نظر دور ندارید.
۱۳- دوره بهره برداری را از ۸ سال به ۴ سال کوتاه کنید و قبل از ریز شدن پیازها،مزرعه را عوض کنید کانال تخصصی زعفران وزرشک هرانچه در مورد این دومحصول میخواهید بدانید
www.saffronaghele.com
telegram.me/saffronaghele
https://telegram.me/saffronaghele ۰۹۱۵۳۶۲۸۹۵۶